Clotilde Armand: „Consilierii PNL şi PSD au distrus astăzi proiectul Termoficare de la Soare”

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuză consilierii PNL şi PSD că au ”distrus” proiectul său ”Termoficare de la Soare”, care presupune încălzirea în sezonul rece a locuinţelor din blocurile reabilitate termic şi furnizarea de apă caldă menajeră pe toată perioada anului prin intermediul pompelor de căldură şi a panourilor fotovoltaice.

Conform sursei citate, Consiliul Local Sector 1 a hotărât în ședința de astăzi, 24 octombrie 2022, că doar două blocuri din această zonă administrativă vor intra în programul “Termoficare de la Soare”.

”Potrivit unui amendament promovat de către un grup politic din Consiliul Local, la proiectul de hotărâre pentru aprobarea criteriilor de selecție a blocurilor în vederea implementării unui Proiect pilot “Termoficare de la Soare”, acest program va fi implementat la două blocuri din Sectorul 1”, se precizează într-un comunicat de presă. 

Armand: Consilierii PNL și PSD au distrus astăzi proiectul “Termoficare de la Soare”

“În prag de iarnă și în plină criză energetică, consilierii PNL și PSD au distrus astăzi proiectul “Termoficare de la Soare” și au ignorat nevoile cetățenilor Sectorului 1. Asta după șase luni de încercări să îi convingem că este necesar, după recomandările comisarului european pentru energie și după recomandarea specialiștilor în domeniu. Printr-un amendament promovat de PNL, întregul program a fost redus la un simplu proiect -pilot pentru doar 2 (două!) blocuri, în condițiile în care aproximativ 130 de asociații de proprietari și-au dat acordul (au semnat deja contractele de mandat) să intre în programul “Termoficare de la Soare”.

Iată cum înțeleg aleșii PNL și PSD să apere interesele comunității locale și au decis să golească de conținut un proiect care pe termen lung le-ar fi asigurat independență energetică locuitorilor Sectorului 1. Nu-i nimic. Mai facem o ședință de consiliu și voi veni cu toți cetățenii Sectorului peste acești politruci. Să-i văd atunci cum vor explica”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit sursei citate, administrația locală a Sectorului 1 a elaborat mai multe programe pentru combaterea crizei energice și a crizei termoficării din Capitală și prin care, totodată, și-a propus reducerea poluării și folosirea energiei verzi și creșterea performanței energetice a clădirilor.

Principalul astfel de program este „Termoficare de la Soare”, un program multianual care presupune încălzirea în sezonul rece a locuințelor din blocurile reabilitate termic și furnizarea de apă caldă menajeră pe toată perioada anului prin intermediul pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice.

Este vorba despre o modalitate mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul de încălzire a imobilului, bazată pe energie regenerabilă și pe tehnologii de ultimă generație. Mai multe amănunte despre proiectul “Termoficare de la Soare” pot fi obținute accesând următorul link:  https://www.primariasector1.ro/termoficare-de-la-soare.html

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati