Clotilde Armand: Consilierii PSD Sector 1 și PNL Sector 1 au tăiat bursele de excelență olimpică și bursele de merit pe anul școlar 2023-2024

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuză consilierii PSD Sector 1 și PNL Sector 1, conduși de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au tăiat joi bursele de excelență olimpică și bursele de merit pe anul școlar 2023-2024 acordate elevilor care învață în Sectorul 1.

„Este răzbunarea plagiatorilor și a celor care și-au luat licența la o fabrică privată de diplome universitare asupra celor care își dau silința la învățătură.

Pentru încurajarea performanței școlare am propus Consiliului un proiect de extindere a sistemului de burse acordate elevilor cu rezultate la concursurile naționale și internaționale. În concret, elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 și care au obținut premii la olimpiadele/ concursurile internaționale urmau să primească burse de excelență olimpică lunare care puteau ajunge până la 3.000 lei (locul III- 1.000 lei/lună/elev, locul II- 2.000 lei /lună/elev, locul I- 3.000 lei/lună/elev).

Conform aceluiași proiect, elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 și au ocupat locurile II și III la concursurile naționale urmau să primească burse de merit în valori de 450 lei/ lună (locul III) și 550 lei (locul II). Plăteam din bugetul local aceste burse, deoarece acestea nu mai erau finanțate, din acest an, de Ministerul Educației, care premiază doar locul I.  Totodată, toți elevii din clasele I-IV care au reședința sau domiciliul în Sectorul 1 și sunt înscriși la școlile din Sectorul 1 urmau să primească burse în valoare de 100 lei/ lună. 

Aceste burse urmau să fie acordate imediat, pentru anul școlar 2023-2024, perioada septembrie 2023- mai 2024. Printr-un amendament plin de cinism, consilierii PSD și PNL au schimbat perioada de acordare și au hotărît ca aceste burse se vor acorda începând cu anul școlar 2024-2025. Practic, au privat elevii de a fi recompensați pentru performanța școlară din acest an.  Aceasta este oferta electorală a PNL și PSD pentru Sectorul 1: nimic pentru elevii performanți, totul pentru clientela de partid”, a scris Armand, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati