Clotilde Armand: ”De Ziua Naţională a Lecturii îl invit pe Sorin Grindeanu să doneze Bibliotecii Naționale cartea lui de negăsit”

De Ziua Națională a Lecturii, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, l-a invitat din nou pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, să doneze Bibliotecii Naționale cartea sa ”de negăsit”.

De Ziua Națională a Lecturii, Clotilde Armand a lansat un nou atac la adresa lui Sorin Grindeanu.

”De Ziua Naţională a Lecturii îl invit din nou pe domnul ministru Sorin Grindeanu să doneze Bibliotecii Naționale a României cartea lui de negăsit.

În numele matematicii și al științei [link în comentarii]”, a scris edilul Sectorului 1 pe Facebook.

Clotilde Armand a postat pe Facebook, anul trecut, o înregistrare video în care soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu, arată că o lucrare de matematică pe care Sorin Grindeanu și-a trecut-o în CV nu este de găsit nici măcar la Biblioteca Națională.

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României”, a scris primarul la acea vreme, făcând aluzie la recentul scandal care a dus la demisia proaspătului ministru al digitalizării.

„La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet.

În spațiul public subzistă o controversă privind una dintre cărțile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român, cât și comunității matematice.

Sergiu a pregătit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) și a lansat o provocare publică ministrului Transporturilor: să doneze un exemplar al cărții sale la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, spre folosul comunității științifice”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

La scurt timp, tot pe Facebook, a venit și replica lui Sorin Grindeanu: „Am mai răspuns acum patru ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun.

Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati