Clotilde Armand face apel la proprietarii de spaţii de cazare să le pună la dispoziţia ucrainenilor și anunță un centru de donații în sector

Primăria Sectorului 1 face apel la proprietarii de spaţii de cazare să le pună la dispoziţia ucrainenilor care au fugit de război.

Cei care vor să sprijine autoritatea locală sunt rugaţi să sune la numărul de telefon al Poliţiei Locale Sector 1 – 021/9540 – apelabil non-stop.

„Avem convingerea că împreună – administraţie locală, agenţi economici şi cetăţeni – vom demonstra ce înseamnă solidaritatea unei comunităţii, parte a lumii libere, cu un popor care luptă pentru propria supravieţuire în faţa unei agresiuni care încalcă flagrant drepturile omului şi pune în pericol securitatea întregii lumi”, au adăugat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 a amenajat deja câteva sute de paturi

De asemenea, Primăria Sectorului 1 a identificat mai multe asemenea spaţii şi a amenajat deja câteva sute de paturi care sunt gata să-i găzduiască pe refugiaţii din Ucraina.

La Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I” sunt amenajate peste 100 de paturi pentru refugiați, iar administrația locală poate asigura peste 1000 astfel de locuri.

Hrana urmează să fie asigurată de cantinele din subordinea DGASPC Sectorul 1, iar suportul medical de colegii de la Complexul Multifuncțional Caraiman.

”Am identificat și alte spații, sunt în curs de amenajare și de dotare, o să le deschidem porțile în zilele următoare.”, a scris, duminică, Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Donații București. Unde se pot face donații în Sectorul 1 al Capitalei

De asemenea, luni dimineață se va deschide în Piața Amzei un centru de donații pentru cetățenii și agenții economici din Capitală care vor să-i ajute pe refugiații ucrainieni.

Donațiile pot conține produse medicale (măști chirurgicale și dezinfectanți), produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede, absorbante și produse pentru nou-născuți), prosoape și/sau pături călduroase (obiecte noi sau în stare impecabilă) sau alimente neperisabile (biscuiți, conserve de carne/ peste/ pateu, apa – îmbuteliată în sticle mici).

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati