Clotilde Armand: ”Finalizăm recepția lucrărilor de reabilitare a șapte străzi din cartierele Bucureștii Noi și Chitila”

Primăria Sectorului 1 finalizează recepţia lucrărilor de modernizare a şapte străzi din cartierele Bucureştii Noi şi Chitila. De asemenea, alte 20 de artere vor intra pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a aproba începerea asfaltării, arată sursa citată.

Primăria Sectorului 1 continuă derularea celui mai amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere din istoria ultimelor două decenii a Sectorului 1.

În aceste zile, specialiştii Primăriei Sectorului 1 finalizează recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a şapte străzi din cartierele Bucureştii Noi şi Chitila: Almaş, Fanionului, Mezeş, Alunului, Diocheţi, Izbândei şi Măgura Odobeşti. Este vorba de artere pe care asfaltul era într-o stare avansată de degradare şi necesitau intervenţii urgente din partea noastră.

Reamintim faptul că, în cursul anului 2023, s-au desfăşurat lucrări de asfaltare şi modernizare pe 33 de străzi din Sectorul 1, iar reabilitarea altor 26 de artere nu fost supusă votului de către majoritatea din Consiliul Local Sector 1.

Anul acesta, Primăria Sectorului 1 şi-a propus asfaltarea şi modernizarea a zeci de străzi din Sectorul 1, unele dintre ele sunt artere de pământ. Zilele trecute au fost finalizate proiectele pentru modernizarea altor 20 de artere din Sectorul 1 care urmează să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local. Printre acestea sunt multe străzi de pământ: Drumul Arieş, Drumul Ohaba, Drumul Cavnic, Drumul Homorod, Drumul Nădlac etc.

„Acolo trăiesc comunităţi care au fost neglijate timp de ani de zile de administraţiile PNL-PSD şi care nu au acces la utilităţi publice. Aşa că nu doar asfaltăm aceste artere, construim trotuare, aducem apa potabilă, canalizarea şi iluminatul public”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În anul 2022 a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea şi repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

Investiţiile prevăzute în acest program nu înseamnă doar asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiţii de viaţă şi de mediu corespunzătoare unui oraş durabil, în condiţii de eficienţă şi economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor şi parcajelor, extindere a reţelelor publice de alimentare cu apă, extindere a reţelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră şi canalizare pluvială), precum şi amenajarea peisagistică şi arhitecturală a spaţiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuinţe, spaţiile verzi din jurul blocurilor de locuinţe, spaţiile verzi aferente căilor de circulaţie sau cursurilor de apă).

„Vom duce la îndeplinire acest program, în ciuda eforturilor coaliţiei PNL-PSD, care continuă să ne blocheze investiţiile prin amendamentele făcute la proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2024. Au tăiat inclusiv fonduri importante pe care le-am alocat pentru repararea şi modernizarea arterelor”, a mai precizat edilul Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati