Clotilde Armand i-a lăsat pe angajații unei directii a primăriei fără spor de antenă: „Am aflat uluită că toți beneficiau încă din 2016 de 15% în plus la salariu”

0
699
clotilde armand
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, a anunțat tăierea sporului de antenă din venitul tuturor angajaților Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP S1).

Potrivit primarului Clotilde Armand, angajații ADP S1 s-au arătat nemulțumiți după ce au fost mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, cladire ce ar urma să fie folosită pentru edificarea Scolii Regale.

”Angajații de la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1 vor fi relocați din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde va fi construită Școală Regală. Este vorba despre aproape 100 de angajați care vor fi mutați în Piața Mureș și în clădirea din Șoseaua Odăi”, potrivit unui comunicat de presă.

Odată cu relocarea, sporul de antenă de care aceștia beneficiază în prezent va fi sistat, iar sumele respective vor fi direcționate către investiții în educație și în infrastructura școlară.

”Astăzi am aflat uluită că toți acești angajați beneficiau, încă din anul 2016, de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată, iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată.

Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nicio problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale. Îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia urmând să fie investiți în educație și școli”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Pentru a se asigura că nu este nicio problemă cu proiectul Școlii Regale, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să verifice nivelul actual al radiațiilor din zonă imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

De asemenea, primarul Sectorului 1 a solicitat tuturor directorilor din instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local, care plătesc sporul de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiaților cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații pentru a nu exista niciun fel de îndoială cu privire la siguranța cetățenilor care apelează la serviciile acestor structuri și, implicit, a angajaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.