Clotilde Armand: În Sectorul 1, din acest an, avem cele mai mari burse școlare din România

În Sectorul 1, din acest an, vor fi cele mai mari burse școlare din România după ce s-au extins și modernizat școlile și s-au eliminat cursurile în trei schimburi, anunță primarul Clotilde Armand.

A fost alocată o finanțare pentru Educație de peste 20% din buget, pentru investiții, mobilier nou, programe școlare, after-school etc.

„Vreau să vă anunț că un număr record de preșcolari și elevi vor beneficia, în această vară, de programele „Grădinița de Vacanță” și „Școala de Vară”, pe care le-am inițiat și finanțat. Peste 4.000 de copii vor putea merge la grădiniță și la școală și în perioada vacanței de vară, față de anul precedent când aproape 3.500 de copii au fost incluși în aceste programe. Astfel, în perioada 1 iulie- 31 august 2024, în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:00-17:00, copiii vor fi supravegheați de cadre didactice specializate, vor avea mese calde/gustări și vor participa la activități educativ – recreative specifice vârstei lor. 

Pentru implementarea programului „Grădinița de Vacanță” care va include 2.200 de locuri, am alocat în acest an suma de 10.237.900 lei. Este vorba despre 150 lei/ zi/ preșcolar, din care 30 lei/ zi/ preșcolar se vor aloca pentru hrană și 120 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru activitățile educaționale. Fac precizarea că, din cele 2.200 locuri, se vor rezerva minimum 25 de locuri pentru preșcolarii cu cerințe educaționale speciale. Pentru aceștia costul total va fi de 215 lei/ zi/ preșcolar, din care 30 lei/ zi/ preșcolar se vor aloca pentru hrană și 185 lei/ zi/ preșcolar se vor aloca pentru activitățile educaționale.

Ceea ce vedeți în imagini este Grădinița nr. 281 „Steaua” din strada Ion Inculeț, una dintre unitățile de învățământ incluse în programul „Grădinița de Vacanță”. Aici am achiziționat mobilier nou, am făcut sălile de clasă mai prietenoase, am renovat complet grupurile sanitare  (faianță, gresie și obiecte sanitare) și fațada clădirii. Grădinița are și un sistem complet de monitorizare video care cuprinde camere de supraveghere, buton de panică legat la Poliția Locală Sector 1 și interfon video pentru accesul în clădire”, a scris Armand, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati