Clotilde Armand: „Mulți nu m-au crezut atunci când mi-am luat angajamentul că vom reface teatrul din Parcul Bazilescu”

Clotilde Armand anunță că se lucrează intens pe șantierul Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu. 
„Mulți nu m-au crezut atunci când mi-am luat angajamentul că vom reface teatrul din Parcul Bazilescu. Chiar și cu un Consiliu Local ostil care nu dorește devoltarea sectorului noi mergem înainte.
Pentru că mulți locuitori din Sectorului 1 m-au întrebat care este stadiul lucrărilor, vă transmit că primele noastre măsuri de intervenție au vizat consolidarea construcției pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure. Așa că am construit fundații noi, pe care le-am armat cu oțel.
Apoi am cămășuit pereții, am desfăcut instalațiile vechi și am am demolat planșeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate. Alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistență importante: pereții structurali din beton armat care vor placa, pe ambele fețe, șpaleții de zidărie.
Cu alte cuvinte, în ultimele săptămâni am construit fundații și pereți noi, din beton armat, la clădirea Teatrului de Vară. Folosim materiale de calitate și dăm atenție la detalii pentru că îmi doresc ca aceste lucrări de reabilitare și modernizare din Parcul Bazilescu să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu.
Vorbim de o clădire construită în 1953 care a fost abandonată de autorități după anii ‘90. Am găsit-o într-un stadiu avansat de deteriorare, iar suprastructura clădirii se degrada accelerat. Risca, la propriu, să se prăbușească.”, scrie edilul pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati