Clotilde Armand: Primăria Sectorului 1 a finalizat cadastrarea integrală a cartierului Bucureştii Noi

Primăria Sectorului 1 a finalizat, săptămâna aceasta, cadastrarea integrală a cartierului Bucureştii Noi, a anunţat, marţi, edilul Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Astfel, primarul de sector precizează că a trimis întreaga documentaţie pentru avizare la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, pentru a fi înregistrată în evidenţele de carte funciară.

Clotilde Armand a spus că a găsit la Sectorul 1 o situaţie mai rea decât „în cele mai defavorizate cătune”, precizând că domeniul public era cadastrat în proporţie de 5%.

„Am dezvoltat o metodă inovativă care a fost preluată şi de alte UAT-uri. În acelaşi timp, specialiştii primăriei digitalizează informaţia pentru a obţine hărţi în format GIS. Primele cartiere cadastrate complet au fost Aviaţiei şi Pajura. În plus, am cadastrat peste 100 de străzi pe care urmează să intervenim cu lucrări de investiţii în momentul în care avem votul în Consiliul Local”, a mai spus edilul Sectorului 1.

Potrivit sursei citate, Primăria Sectorului 1 administrează peste 1.000 de străzi, 1.200 de imobile şi 500 de hectare de spaţii verzi. Primarul Armand a adăugat că, pentru a putea investi în aceste străzi, spaţii verzi şi clădiri, este obligatoriu să fie cadastrate, conform Codului administrativ.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati