Clotilde Armand: Primăria Sectorului 1 va folosi nebulizatoare în şcoli, va asigura dezinfectant, măşti

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că autoritatea locală va folosi nebulizatoare în şcoli, va asigura dezinfectant şi măşti de protecţie.

„La Prefectura Bucureşti a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii sectoarelor şi au fost stabilite măsurile pe care trebuie să le ia administraţiile locale: paza, modernizarea tuturor spaţiilor, asigurarea de dezinfectant pentru suprafeţe şi mâini, măşti etc. Toate aceste măsuri se vor concretiza într-un ordin de prefect pe care-l vom pune în aplicare. La o simulare rapidă, costurile cu aceste materiale de protecţie vor fi de aproximativ 100.000 euro lunar (…). Am pregătit şi nebulizatoarele. Am cheltuit 7 milioane de euro şi încercăm să valorificăm aceste achiziţii stupefiante făcute de administraţia precedentă, am şi format o echipă şi aceste nebulizatoare vor fi folosite de şcoli”, a afirmat Clotilde Armand, la şedinţa Consiliului Local de miercuri, scrie pressonline.ro care citează Agerpres.

Ea a precizat că tot miercuri direcţiile de specialitate ale primăriei s-au întâlnit pentru a stabili toate detaliile pentru funcţionarea optimă a şcolilor, grădiniţelor începând din 8 februarie.

Clotilde Armand a menţionat că s-a mai discutat şi despre autorizaţiile de funcţionare la incendiu şi stadiul lucrărilor de reabilitare, precizând că vrea ca toate sistemele de incendiu să fie testate.

„Sunt patru şcoli pe care vrem să le construim de la zero, sunt multe şcoli care trebuie renovate”, a adăugat ea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati