Clotilde Armand promite platforme moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Primăria Sectorului 1 spune că va construi 2.000 de puncte de colectare selectivă a deșeurilor. Imediat după construirea unei platforme, aceasta va fi pusă la dispoziția asociației de locatari și locuitorii vor primi cartele individuale pentru a o putea accesa.

În fiecare dintre cele 4 containere ale platformei vor putea depozita deșeuri biodegradabile, menajere, ambalaje și sticlă. 

Locuitorii Sectorului 1 vor putea depozita deșeurile doar la punctul de colectare selectivă care le este repartizat, accesul fiind restricționat locuitorilor din alte zone. Senzorii și celelalte echipamente de monitorizare vor detecta dacă tipurile de deșeuri sunt sau nu amestecate între ele.

Două tipuri de platforme vor fi construite, în funcție de terenul pe care vor fi amplasate: platforme de suprafață și platforme subterane. Ambele vor avea aceleași caracteristici tehnice de funcționare: 4 containere de colectare, sistem inteligent de acces și o suprafață de maximum 17 metri pătrați. 

Prin folosirea acestor platforme moderne, vor dispărea mirosul neplăcut al gunoaielor, precum și rozătoarele și gândacii din apropierea lor. În plus, spațiul de lângă blocuri va fi modernizat și va fi mai curat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati