Clotilde Armand: Solicit public demisia conducerii ANI

Primarul Clotilde Armand cere public demisia conducerii Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI) pentru că în comunicatul de presă transmis marți a dezinformat opinia publică şi pentru că îi refuză în mod repetat edilului Sectorului 1 dreptul la apărare.

Deşi în comunicatul de presă conducerea ANI a susţinut că „Pe toată durata activităţii de evaluare, persoana evaluată nu a solicitat accesul la dosar sau prezenţa sa la sediul ANI”, primarul Clotilde Armand a prezentat într-o postare pe pagina personală de Facebook dovezi că lucrurile s-au petrecut cu totul altfel.

Iată în susţinerea celor afirmate mai sus conţinutul primei discuţii dintre avocatul Primarului Sectorului 1 şi inspectorul ANI în care acesta solicita, în data de 29 iulie 2022. acces la întregul dosar:

„Avocat: Ni se va permite, pentru că am dori să facem un punct de vedere în situaţia în care va fi necesar, ni se va permite şi accesul la această plângere? Că noi nu ştim despre ce este vorba!

Inspector ANI: Dacă dumneavoastră vreţi să vedeţi despre ce este vorba în sesizarea transmisă de persoana fizică care a depus-o, puteţi să veniţi la sediul nostru să vedeţi dosarul. Stabilim o zi, o oră, şi eu vă aştept cu mare drag să vedeţi despre ce este vorba.

Avocat: Este perfect. Sigur. V-aş putea trimite şi o cerere în sensul acesta sau vă sun?

Inspector ANI: Nu trebuie să mă sunaţi, Doamne-fereşte!, nu trebuie să faceţi nicio cerere. Da, da. Mă sunaţi, vedeţi şi în funcţie de programul dumneavoastră şi al meu, bineînţeles, să fiu la birou, să fiu aici. Stabilim împreună o oră şi veniţi şi vedeţi.”

Tot în postarea de astăzi, Primarul Clotile Armand a precizat că „după acest moment inspectorul ANI nu a mai răspuns solicitărilor şi nu mi-a aprobat nicio cerere de a avea acces la dosarul deschis împotriva mea”.

„Nu este permis ca o instituţie simbol a României europene să mintă cu nonşalanţă în comunicatele oficiale. Îmi ignoră drepturile garantate de Constituţie şi mă acuză în mod fals şi repetat în comunicate de presă mincinoase date publicităţii. În urma acestor evidenţe solicit public demisia conducerii ANI. Pe date, pe fapte. Doamnelor şi domnilor de la ANI: Demisia! Urgent. Aţi minţit în numele instituţiei şi aţi refuzat dreptul meu la apărare”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Înregistrarea integrală a discuţiei dintre avocatul Primarului Clotilde Armand şi inspectorul ANI este disponibilă pe pagina personală de Facebook a edilului Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati