Clotilde Armand spune că Sectorul 1 ”este în proporţie 95% curat”

Clotilde Armand intervine în criza gunoiului și spune că în proporție de 95% Sectorul 1 este curat și că în acest moment se lucrează ca acesta să fie impecabil.

Primarul spune că Sectorul 1 este în proporţie de 95% curat, iar autorităţile se străduiesc să arate „impecabil”.

Edilul a reitrat ideea că încearcă să rezilieze contractul cu firma de salubrizare şi va depune contestaţie în ceea ce priveşte amenda aplicată de Garda de Mediu către primărie.

„Romprest e societatea care are acest contract. A primit o somaţie pentru a ridica tot gunoiul săptămâna trecută. Poliţia a spus că Sectorul 1 este 95% curat şi se lucrează să fie impecabil. Avem un litigiu comercial care nu are nicio legătură că Romprest nu ridică gunoiul, el nu are dreptul să nu ridice gunoiul. E un serviciu public, care nu trebuie întrerupt, legea europeană spune acest lucru. Românii au dreptul la un serviciu public, corect. Eu o să cer rezilierea contractului. Am avut mereu 12 voturi pentru şi 14 voturi pentru abtinere sau impotrivă.

Nu vorbim de renegociere. Nu facem înţelegeri între prieteni. E vorba de un monopol. Tarifele practicate nu sunt concurenţiale. Sunt două posibilităţi. Ori recalculăm aceste tarife. Eu nu înţeleg de ce plătim de 14 ori mai mult pe metrul pătrat. Ce se întâmplă când tarifele nu mai au nicio legătură cu realitatea. Nu avem referinţa pieţei, nu avem un alt prestator”, a spus Clotilde Armand în cadrul ueni emisiuni la TVR 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati