Clotilde Armand: Statul a pierdut 224 de hectare de teren din nordul Capitalei. Terenul produce anual, numai din chirii, 30 milioane de euro

Primarul Clotilde Armand prezintă „istoria unui jaf monumental din Sectorul 1”, documentat de jurnaliștii de la Europa Liberă și care arată cum statul român a pierdut 224 de hectare de teren din nordul Capitalei, iar terenul produce anual, numai din chirii, 30 milioane de euro.

„Iar statul român pierde pe linie în Justiția recentă fața de personaje dubioase care au pus mâna ilegal pe acest teren.

Când am ajuns primar doar 4% din domeniul public era cadastrat. Acum suntem la 40%.

În același timp, digitalizăm informația pentru a obține hărți în format GIS. Este o muncă titanică. Este o muncă pe care nu o vedeți dar pe care trebuie să o cunoașteți, deoarece este esențială pentru a putea investi și pentru ca domeniul public să fie protejat.

De ce am avut asemenea situație? Să ne răspundă domnii Ciolacu și Ciucă – dacă au bunăvoința să îi întrebe pe Chiliman și Tudorache. Fără cadastru în Sectorul 1 puteau să-și legalizeze toate hoțiile. Să pună mâna pe terenuri și imobile – iar în Sectorul 1 știți că sunt cele mai mari preturi din România pe metru pătrat de teren”, a scris Armand, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati