Clotilde Armand vrea să cumpere clădirea Liceului ‘Mircea cel Bătrân’

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că administraţia locală doreşte să cumpere clădirea în care funcţionează Colegiul ‘Mircea cel Bătrân’.

‘Situaţia Colegiului ‘Mircea cel Bătrân’ este una destul de scandaloasă – a fost votată de PSD şi PNL o chirie care, din păcate, chiar dacă noi, USR, am atacat-o, nu a putut fi rezolvată, pentru că a intrat în faliment cel care primea chiria, o chirie de 23.000 de euro lunar, când de fapt terenul este al nostru, este o clădire veche care nu are nicio altă folosinţă decât pentru un liceu. Deci 23.000 lunar ca să putem să folosim o clădire. (…) Noi dorim să cumpărăm această clădire, pentru asta a fost organizată deja, de trei ori, licitaţie publică, avem un drept de preempţiune’, a spus Clotilde Armand în şedinţa Consiliului Local Sector 1, scrie pressonline.ro.

”Ne-am exprimat intenţia de a cumpăra şi avem acest drept de preempţiune”

Ea a explicat că de trei ori nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, pentru că preţul este foarte mare, iar Primăria Sectorului 1 aşteaptă să coboare preţul.

‘Acum ne sfătuim cu Direcţia Juridică cum să rezolvăm mai repede această problemă, ca să putem şi să investim în clădirea respectivă. Noi ne-am exprimat intenţia de a cumpăra şi avem acest drept de preempţiune în momentul în care ajungem la preţul pieţei’, a mai spus Armand.

Întrebată de terenul pe care se află curtea Şcolii 183, curte care nu poate fi utilizată pentru că a fost revendicat terenul, primarul Sectorului 1 a arătat că, de asemenea, se doreşte cumpărarea acelui teren.

‘Suntem în discuţii cu proprietarul pentru a putea să cumpărăm terenul, pentru partea de expropriere, ar fi cel mai bine să putem să expropriem. Ne ocupăm de problema respectivă, am şi trimis poliţia acum o săptămână, pentru că proprietarul care nu ne permite să folosim terenul nici nu îl îngrijeşte’, a mai declarat edilul Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati