Clotilde Armand vrea să exproprieze cinci monumente istorice pentru a le pune în valoare

Primăria Sectorului 1 are în plan să exproprieze, în anul 2022, cinci clădiri monument istoric, pentru a le consolida şi pune în valoare, anunță Clotilde Armand.

„Primăria Sectorului 1 are în plan să exproprieze, în anul 2022, un număr de cinci clădiri monument istoric, pentru a le consolida şi pune în valoare: fostul hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Petrescu, atelierele Berthelot (unul din sediile Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”) şi clădirea Ciclop de pe bulevardul Magheru.

Trebuie să ne reconstruim oraşul şi să protejăm istoria acestuia”, a scris Clotilde Armand, joi pe Facebook.

Edilul spunea încă de anul trecut că are în plan să reabiliteze mai multe clădiri printre care și Hotelul Dunărea.

„Când ajungi în București și ieşi din Gara de Nord te izbești de o imagine a unei clădiri care arată ca după război. Este vorba despre fostul Hotel Dunărea. Din păcate, din nepăsare, incompetență sau, uneori, din complicitatea fostelor administrații ale orașului București cu „mafia imobiliară” multe dintre bijuteriile arhitectonice ale Capitalei sunt astăzi în paragină și oferă un aspect deplorabil orașului nostru.

Chiar dacă suntem în ceasul al 12-lea, niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităților bucureștene pentru a salva, restaura și moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintașii noștri. Este nevoie doar de voință, perseverență și mai ales multă iubire față de memoria și zestrea culturală”, a explicat primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Edilul explică mai departe că și-a propus ca în colaborare cu Primăria Capitalei să pornească un program de reabilitare a clădirilor de patrimoniu și a dat ca exemplu mai multe imobile din Sectorul 1.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati