Clotilde Armand: Vreau să reabilitez total Calea Griviței și Bulevardul Ion Mihalache

0
2306

Reabilitarea Căii Grivița și a Bulevardului Ion Mihalache (fost 1 Mai), Promenada Verde și refacerea totală a parcurilor Herăstrău și Cișmigiu sunt o parte dintre proiectele pe care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, le-a prezentat  în emisiunea „Interviurile lui Vitalie”, difuzată pe stirileprotv.ro.

Edilul a explicat în ce stadiu se află aceste proiecte, care au fost realizările primelor 11 luni de mandat, ce alte planuri de investiții vrea să demareze în Sectorul 1 și cât de important este ca proiectul de rectificare bugetară, care a fost respins de trei ori de Consiliul Local, să fie votat în următoarele două săptămâni.

sursa foto: Facebook – Clotilde Armand

„După 11 luni, că timp de o lună nu am putut să intru în primărie. Sunt o luptătoare și pe partea de luptă mi-aș da un 10. Pe partea de realizări… Am realizări frumoase. Dar aici ar trebui cetățenii să-mi dea o notă. După 11 luni de mandat am realizat niște lucruri pe care niciun primar nu le-a realizat. Avem șase străzi asfaltate. Sunt străzi de pământ. Din tot Bucureștiul, avem cele mai multe străzi de pământ. Și sunt două în curs de asfaltare. Am creat de la zero, proiectul nu exista, o școală nouă. Am câteva care sunt în curs. Este o școală nouă inaugurată, Școala Regală. Am reușit să inaugurez un parc nou. Este numit după luptătoarea anticomunistă Elisabeta Rizea. În plus, lupta pentru a curăța Sectorul, la propriu,” a declarat Clotilde Armand.

Primarul a precizat că din proiectul Promenada Verde au fost deja inaugurate două tronsoane, dar pentru continuarea acestui proiect este nevoie de un protocol semnat cu Primăria Municipiului București.

„Pentru a face ceva corect am nevoie să repar malurile lacurilor care se prăbușesc. Aceste lacuri nu sunt ale mele, sunt ale Primăriei Municipiului București. Am nevoie de un protocol cu Primăria Bucureștiului pentru a investi în aceste parcuri extraordinare pe care le avem. Vorbesc de Parcul Herăstrău, Parcul Cișmigiu. Am nevoie de un protocol,” afirmă primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că există bani pentru investiții pentru două artere importante din Sectorul 1.

„Am nevoie de un protocol, pentru Calea Griviței, pe care vreau să o reabilitez total, și pentru Bulevardul 1 Mai. Vorbind de parcuri, am avut un acord cu domnul primar care mi-a spus clar că el nu are fonduri suficiente pentru a repara aceste parcuri. Eu am fonduri suficiente pe partea de investiții. Pentru tot ce este funcționare, salarii, mașini de ridicat, am nevoie de rectificare bugetară,” a mai afirmat Clotilde Armand.

„Fac un apel la responsabilitatea Consiliului”

Primarul a mai explicat de ce este important proiectul de rectificare bugetară, care a fost respins de trei ori de Consiliul Local, și care ar trebui aprobat în următoarele două săptămâni: salariile personalului medical de la Romexpo, riscul de a se închide acest centru, bani mai mulți pentru unitățile de învățământ și pentru Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP), pentru utilități și curățenia spațiilor verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.