CNAIR a scos la licitație lărgirea la patru benzi a Centurii București între A1 și DN5

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat vineri, 8 ianuarie 2021, licitația pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1). În premieră, pe șoseaua ocolitoare a Capitalei vor fi construite intersecții pe trei niveluri.

Licitația lansată vineri de către CNAIR este împărțită în două loturi:

– LOT 1 Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud intre Al (km 55+520) si km 54+700 inclusiv parcarea de lunga durata de la km 54+765

–  LOT 2 Largire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud intre km 54+700 si DN5 (km 40+000)

Valoarea totala estimată a contractelor pentru cele două loturi variază între 670,45 milioane de lei și 796,32 milioane de lei, fără TVA, potrivit informațiilor din SEAP, scrie economica.net.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 martie 2021.

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat încă din 24 noiembrie 2020 că CNAIR urma să scoată la licitație lărgirea la patru benzi a sectorului sudic din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1).

Potrivit lui, noua secțiune va cuprinde în premieră intersecții pe trei niveluri, precum și o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane.

Amenajare intersecții:

– Intersecție Centura București- DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5)

– Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele)

– Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040

– Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)

Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de proiectul „Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între A1 – DN5.

Totodată, va fi amenajată în premieră o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, a mai spus Scrioșteanu.

Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati