CNAIR a scos la licitație lărgirea la patru benzi a Centurii București între A1 și DN5

0
82

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat vineri, 8 ianuarie 2021, licitația pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1). În premieră, pe șoseaua ocolitoare a Capitalei vor fi construite intersecții pe trei niveluri.

Licitația lansată vineri de către CNAIR este împărțită în două loturi:

– LOT 1 Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud intre Al (km 55+520) si km 54+700 inclusiv parcarea de lunga durata de la km 54+765

–  LOT 2 Largire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud intre km 54+700 si DN5 (km 40+000)

Valoarea totala estimată a contractelor pentru cele două loturi variază între 670,45 milioane de lei și 796,32 milioane de lei, fără TVA, potrivit informațiilor din SEAP, scrie economica.net.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 martie 2021.

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat încă din 24 noiembrie 2020 că CNAIR urma să scoată la licitație lărgirea la patru benzi a sectorului sudic din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1).

Potrivit lui, noua secțiune va cuprinde în premieră intersecții pe trei niveluri, precum și o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane.

Amenajare intersecții:

– Intersecție Centura București- DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5)

– Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele)

– Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040

– Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)

Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de proiectul „Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între A1 – DN5.

Totodată, va fi amenajată în premieră o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, a mai spus Scrioșteanu.

Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.