CNAIR anunță că e pregătită să intervină în zonele unde va fi viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, un cod galben de viscol şi strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă. Astfel, Direcţiile Regionale ale CNAIR din zonele afectate sunt mobilizate şi acţionează promt acolo unde situaţia o impune, pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră naţională.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marţi 24 decembrie, ninsorile abundente vor fi prezente şi la altitudini mai joase. În special pe crestele montane se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi vor fi rafale ale vântului de peste 80 – 90 de km/h. Zăpada va fi viscolită şi spulberată, astfel vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

CNAIR face  apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze, în prealabil, cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati