CNAIR construiește pasaje la Balotești și Cornu pe DN 1 București-Brașov

Compania de Drumuri a lansat în licitație două contracte pentru studiile de prefezabilitate necesare pasajelor de la Balotești și Cornu, pe DN 1 București-Brașov, două pasaje rutiere incluse în pachetul de siguranță rutieră finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), scrie economedia.ro.

Intersecțiile de la Balotești (intersecția cu DJ 101 Buftea-Balotești-Moara Vlăsiei A 3, jud. Ilfov) și Cornu în județul Prahova (intersecția cu Dj 101 R) rută spre Câmpina și Valea Doftanei sunt foarte periculoase, ,,puncte negre” pentru că virajul la stânga se face cu ,,tăierea” a două benzi, o manevră foarte riscantă. La Cornu, CNAIR a început și amenajarea unui sens giratoriu rapid.

Contractele pentru studiile de prefezabilitate necesare pasajelor de la Balotești și Cornu pe DN 1 au o durată de 6 luni, iar valoarea contractelor este de 792 000 respectiv 793 000 lei. Ofertele pot fi depuse până pe 31 ianuarie 2023.

PASAJE

Costul investițiilor în infrastructura existentă pentru siguranță rutieră este de 617 milioane euro, din care suma solicitată prin PNRR este de 219 milioane euro. Din cele peste 600 de milioane euro, 447 milioane reprezintă valoarea pasajelor rutiere cum sunt cele în proiectare pe DN 1 București – Ploiești – Brașov: „Pasaje denivelate pentru creșterea siguranței rutiere și eliminarea blocajelor din trafic – 20 buc”. Alte 60 de milioane de euro urmează să fie alocate pentru pasaje pietonale: „Pasarele și pasaje subterane pietonale – 50 buc + 50 buc” se arată în Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2022-2030.

Pe DN 1 București-Brașov, CNAIR a proiectat pasaje rutiere la Sinaia Sud și Sinaia Nord, iar la Predeal, la intersecția cu DN 73 A (Predeal-Râșnov) un sens giratoriu suspendat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati