CNCAV: Amânarea persoanelor programate la vaccinare – abordare ce necesită remediere imediată

O eventuală amânare, fără motive medicale, a persoanelor care s-au programat, deci care şi-au exprimat clar intenţia de vaccinare şi au făcut un efort considerabil în acest sens, reprezintă o abordare ce necesită remediere imediată, potrivit atribuţiilor şi responsabilităţilor fiecărei instituţii implicate, precizează vineri Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID.

CNCAV precizează că fiecare spital în interiorul căruia se află organizat un centru de vaccinare îşi stabileşte necesarul de vaccinuri pentru trei zile, în baza programărilor efectuate.

DSP-urile centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13,00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare la care sunt arondate. Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/ programărilor primite şi le distribuie, în consecinţă, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

Fiecare centru de vaccinare are câte un coordonator care are în atribuţii asigurarea bunei funcţionări a centrului, respectarea procedurilor în vigoare, inclusiv managementul fluxului de programări şi de alimentare cu vaccinuri, conform necesarului, arată sursa citată.

„Precizăm că, din punctul de vedere al CNCAV, o eventuală amânare, fără motive medicale, a persoanelor care s-au programat, deci care şi-au exprimat clar intenţia de vaccinare şi au făcut un efort considerabil în acest sens, reprezintă o abordare care necesită remediere imediată, potrivit atribuţiilor şi responsabilităţilor fiecărei instituţii implicate”, subliniază Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati