CNSU: Ajutor umanitar de urgență pentru Ucraina. Vor fi livrate produse medicale

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, luni, printr-o hotărâre, acordarea de asistenţă umanitară de urgenţă pentru Ucraina, urmând să fie livrate de produse medicale – analgezice, antiinflamatoare, antibiotice injectabile şi cu administrare orală şi dezinfectanţi pentru suprafeţe şi mâini.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, ajutorul umanitar a fost solicitat de autorităţile de la Kiev prin Mecanismul European de Protecţie Civilă şi prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare şi Răspuns la Dezastre, scrie Agerpres.

Produsele medicale au fost oferite cu titlu gratuit de SC ANTIBIOTICE SA Iaşi şi SC TERAPIA SA Cluj, conform anexei la Hotărârea CNSU.

Alte patru state din UE trimit în Ucraina o serie de materiale esenţiale destinate populaţiei civile, precum medicamente, măști sanitare, pături, saci de dormit sau corturi, după ce guvernul de la Kiev a solicitat Comisiei Europene asistență de urgență pe fondul îngrijorărilor cu privire la continuarea escaladării conflictului cu Rusia.

Executivul comunitar coordonează livarea acestor provizii esențiale prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE, pentru „a sprijini eforturile de pregătire a Ucrainei pentru toate scenariile posibile”, precizează Comisia Europeană, într-un comunicat de presă dat publicității în urmă cu două zile. Cele cinci țări care au furnizat ajutor până acum Ucrainei sunt: Slovenia, România, Franța, Irlanda și Austria.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati