CNSU dispune stare de alertă în judeţul Vrancea / Traficul spre București a fost închis

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ca urmare a situaţiei generate de fenomenele meteo periculoase.

„Astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgenţă, în format online, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea”, precizează Guvernul.

Potrivit sursei citate, prin această măsură se pun în aplicare acţiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forţelor de intervenţie, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenţei structurilor cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

Vrancea: Traficul spre București a fost închis

Prefectul Vrancei, Nicușor Halici, a anunțat măsurile ce se impun pentru înlăturarea efectelor ninsorilor și ale viscolului de pe teritoriul județului.

„Tocmai ce am încheiat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind solicitarea declarării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea pentru înlăturarea efectelor căderilor abundente de zăpada şi a viscolului care încă mai persistă în zona de sud a judeţului”, a declarat Halici, într-o conferinţă de presă, potrivit ziare.com.

Vor fi impuse o serie de restricții de circulație și alte măsuri dispuse de CJSU Vrancea. Traficul spre București este închis în acest moment, a informat Nicușor Halici.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati