Coadă de ambulanțe în curtea Spitalului Universitar. Medicii au instalat corturi pentru bolnavii covid

Valul patru aduce în Capitală spitale pline, cu pacienți tratați pe holuri și ambulanțe care așteaptă în curte să lase alți bolnavi. În curtea Spitalului Universitar din București este coadă de ambulanțe, după ce pacienții nu au loc în unitatea medicală.

Mai multe ambulanțe așteptau miercuri dimineața în fața Spitalului Universitar din București Unele au adus pacienți noi, altele așteptau să preia pacienți, pentru că și unitatea de primiri urgențe de aici este suprasolicitată.

Curtea Spitalului Universitar de Capitală este plină de ambulanţe în care bolnavii aşteaptă să fie preluaţi de medici, iar tot acolo au fost instalate şi două corturi. În fiecare cort sunt tratate câte 10 persoane infectate cu coronavirus, dar care nu sunt în stare gravă, scrie antena3.ro.

Sunt pacienți care așteaptă să fie preluați de medici, dar spitalele nu mai au unde să îi țină, așa că fac solicitări la CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) pentru a-i transfera la alte spitale.

Medicii se așteaptă ca și în perioada următoare să crească numărul de infectări cu COVID – au fost estimări că vom ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi – iar numărul celor care vor ajunge la spital va fi de asemenea mai mare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati