„Cocktail-ul” de anticorpi cu care a fost tratat Donald Trump, în teste la Matei Balș

0
516
Institutul matei bals

„Cocktail-ul” de anticorpi cu care a fost tratat Donald Trump, după infectarea cu COVID, poate fi folosit de azi și în România.

Studiul clinic a început acum două luni, dar medicamentul nu a putut fi folosit la noi din cauza birocrației. Agenția Națională a Medicamentului a aprobat tratamentul marți.

Medicul Adrian Marinescu a declarat că Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament, scrie DigiFM.

Medicii de la „Matei Balș” vor întreba pacienții care se încadrează în studiu dacă sunt de acord să primească tratamentul.

„Noi, la Institutul Matei Balș, avem începând de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit și președintele american. Este la nivel de studiu. Și acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic. Vorbind de un studiu, este vorba despre persoane care se înrolează în acest studiu, voluntari. În momentul ăsta sunt 1200 de voluntari. Institutul Matei Balș este singurul spital din Europa care participă la acest studiu, cu cocktailul de anticorpi”, a precizat Adrian Marinescu.

Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat în curând de autoritățile americane. Potrivit medicului Adrian Marinescu, medicamentul poate fi folosit inclusiv în cazurile medii și severe de COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.