Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și Asociația Necuvinte a lansat, luni, un proiect pilot de prevenire a agresiunilor în cluburile și barurile din centrul vechi al Capitalei.
Președintele Asociației Necuvinte, Simona Voicescu, a declarat într-o conferință de presă că proiectul vizează prevenirea agresiunilor, în mod deosebit a celor de natură sexuală, în centrul vechi al Capitalei prin folosirea codului de intervenție ‘Angela’, scrie Ziare.com.
„‘Angela’ înseamnă că atunci când ne simțim în dificultate, fie că poate am băut prea mult sau ne simțim rău sau ni s-a pus ceva în băutură sau chiar suntem într-un risc de a fi victima unei agresiuni, vorbim cu personalul barului, clubului, restaurantului în care ne aflăm și întrebăm dacă putem vorbi cu colega lor, Angela.
Ei, din acest cod de ajutor, trebuie să înțeleagă că suntem într-o situație dificilă, să ne ducă undeva în spate, departe de ochii celorlalți și să ne întrebe care este problema noastră, dacă avem nevoie de un taxi, să ne cheme prietenii, rudele, familia sau dacă avem nevoie de intervenția Poliției sau Ambulanței”, a spus Voicescu.
Ea a precizat că „Vorbește cu Angela” vine din Marea Britanie, de unde campania a fost împrumutată până în prezent în aproape toate țările vorbitoare de limba engleza (17 state).
„Nu vreau să se înțeleagă că Angela’ înlocuiește intervenția liniei naționale 112, ci este doar o scurtătură destinată strict zonelor de agrement”, a afirmat Voicescu.
Comisarul-șef Aurelian Ciocirlan, director general adjunct al Poliției Capitalei, a declarat că vor fi demarate activități de popularizare a campaniei, vor fi discuții cu personalul cluburilor și discotecilor din centrul vechi.
El a adăugat că infracțiunile predominante în centrul vechi al Capitalei sunt reprezentate de „mici Violențe pe fondul consumului de băuturi alcoolice”.