Cod galben de ceață, în Capitală și 24 de județe. Trafic îngreunat pe trei autostrăzi

Avertizare meteo cod galben de ceață, sâmbătă dimineața, emisă de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru București și 24 de județe ale țării, scrie antena.ro

Traficul este îngreunat de ceață în București și pe șosele din mai multe județe. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi atenţionări Cod galben de ceaţă densă în București și 23 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00 este Cod galben de ceață în Bucureşti, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.
Până la ora 12.00 ceaţa va persista în județele Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu.

Meteorologii prognozează ceaţă şi vizibilitate redusă, până la ora 11.00, în județele Galaţi și Vrancea.

Totodată, până la ora 10.00 este averizare Cod galben de ceață în câteva localități din județele Gorj, Olt, Dolj, Argeş, Buzău, Dâmboviţa și în județele Ialomiţa, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

Ceață este anunțată, până la ora 9.30, și în județele Caraş-Severin, Arad, Bihor și Timiş.

Traficul este îngreunat de ceață pe A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești. Vizibilitate redusă este și pe DN 1 și DN 7.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe autostrăzile A1 Sibiu-Deva (km. 238–mun. Sibiu, jud. Sibiu – km. 292 – loc. Cunța, jud.Alba), A2 București-Constanța (km. 90-loc. Vâlcelele, jud. Călărași – 126-loc.Borcea, jud.Călărași) și pe întreg tronsonul kilometric al A3 București-Ploiești.

Ceață este și pe DN 1 Ploiești – Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

„Recomandăm reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor și evitarea opririi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă”, transmite Centrul Infotrafic.

Centrul Infotrafic mai informează că, sâmbătă dimineață, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă, cu vizibilitate scăzută, pe locuri, sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sibiu, Olt, Argeș, Bihor, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Prahova, Teleorman, dar și în municipiul București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati