COD GALBEN în sudul țării, strat de 5 cm de zăpadă în București

0
517
Unsplash

Este un sfârșit de noiembrie cu temperaturi scăzute și ceață densă în mare parte din țară. În plus, pe unele drumuri se poate forma polei, iar în cursul serii, vine iarna, la propriu, și în zonele de câmpie. Meteorologii anunță că vor cădea primii fulgi de zăpadă din acest sezon și în Capitală.

Vor fi ninsori moderate cantitativ și se va depune treptat strat de zăpadă în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15-20 l/mp. Spre seară, aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

harta cod galben 30 nov
Cod galben de ninsori prognozat pentru 30 noiembrie 2020 Foto: ANM

Zăpadă în București

În același interval, luni, 30 noiembrie, de la ora 5:00 la ora 20:00, vremea va fi închisă și rece și la București. La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm.

Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0…1 grad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.