Cod roșu de caniculă în București: 35% dintre vehiculele STB nu au aer condiționat

Mijloacele de transport în comun din București sunt adevărate cuptoare, pentru că multe nu au aer condiționat. Totul în timp ce Capitala se află sub cod roșu de caniculă.

În Capitală se circulă cu geamurile şi uşile deschise, în situația în care ne aflăm sub cod roșu de caniculă, iar multe dintre mijloacele de transport în comun nu au aer condiționat.

Cea mai mare problemă în ceea ce privește aerul condițional este la tramvaie.

35% dintre vehiculele STB nu au aer condiționat

La solicitarea HotNews.ro, Societate de Transport București a informat că, aproximativ 35% dintre vehiculele care circulă pe străzile orașului nu au aer condiționat.

Procente:

  • Autobuze – 78% dintre vehiculele care ies pe traseu au aer,
  • Tramvai – 23% dintre vehiculele care ies pe traseu au aer,
  • Troleibuze – 60% dintre vehiculele care ies pe traseu au aer.

”Societatea de Transport București STB S.A. are un parc de 1.527 de autobuze. În prezent, în zilele de lucru sunt programate să iasă în traseu 992 autobuze.

Dintre acestea, 775 autobuze sunt echipate cu instalații de climatizare, iar 217 sunt autobuze de tip Mercedes Euro 3, care din fabricație nu sunt prevăzute cu instalații de climatizare în salonul călătorilor.

De asemenea, STB S.A. are un parc inventar de 523 tramvaie și 265 troleibuze. În această perioadă, în zilele de lucru, sunt programate să iasă în traseu un număr de 269 tramvaie și 140 troleibuze.

Dintre acestea, 63 de tramvaie și 88 de troleibuze sunt dotate cu instalații de climatizare.”, a transmis STB pentru sursa citată.

Întrebați de ce nu au pus instalație de aer condiționat și pe autovehiculele vechi, reprezentanții societății spun că de-a lungul timpului s-a încercat acest fapt, însă, din cauza costurilor ridicate a instalațiilor precum și vechimii mari a vehiculelor, s-a constatat că randamentul este scăzut, cea mai bună metodă rămânând achiziția de vehicule noi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati