Codurile QR necesare pentru verificarea autorizațiilor de parcare în Sectorul 3 au fost eliminate

În ultima ședință a Consiliului Local Sector 3 a fost votată eliminarea codurilor QR care erau emise beneficiarilor autorizațiilor de parcare, atât nominale, cât și nenominale.

Codurile QR au fost necesare în etapa incipientă de dezvoltare a programului de verificare a autovehiculelor care ocupau abuziv locurile de parcare destinate locuitorilor Sectorului 3 ce achitau taxa de parcare. Decizia de eliminare a fost luată ca urmare a implementării unui nou sistem automatizat de verificare.

Încă de anul trecut, Primăria Sectorului 3 a implementat un sistem avansat de verificare automată, folosind mașini ale Poliției Locale echipate cu camere de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Aceste informații sunt corelate cu sistemul informatic de gestionare a parcărilor de reședință din sector, asigurând astfel o administrare eficientă și transparentă.

 Aplicație pentru verificarea locurilor de parcare ocupate abuziv

A fost dezvoltată o funcționalitate nouă în aplicația Primăriei Sectorului 3, disponibilă pentru descărcare atât pe dispozitivele cu sistem de operare Android, cât și pe cele iOS. Prin aceasta, locuitorii pot verifica, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă vehiculele parcate dețin sau nu autorizație de parcare, sau dacă acestea achită tariful orar pentru parcările nenominale. Această soluție aduce un plus de transparență și facilitează identificarea situațiilor neregulamentare. În plus, aplicația oferă posibilitatea de a înainta direct sesizări către Poliția Locală, în cazul în care se identifică o mașină care parchează fără autorizație sau fără a achita tariful necesar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati