Cofetăria Colecții Dulci aduce pe mesele bucureștenilor deserturi desprinse din povești – FOTO

0
1410
Foto: Facebook / Colectii Dulci

Irina Roșu a pornit pe drumul antreprenoriatului din dorința de a oferi celor apropiați un cadou aromat de Crăciun. Acum, pe o stradă liniștită din Sectorul 2, cofetăria Colecții Dulci îi așteaptă pe pofticioși cu deserturi desprinse din povești.

Povestea Colecții Dulci s-a născut din dorința de a oferi cadouri personalizate, unice și aromate persoanelor dragi, povestește Irina Roșu: ”De Crăciun, acum câțiva ani, am decis sa facem turtă dulce și să o decorăm noi, pentru a o oferi apropiaților. Click-ul a fost din partea unei verișoare care ne-a întrebat de ce nu pornim un business”.

Din acel moment totul s-a aliniat, spune ea.

În martie Irina a făcut turtă dulce cu inspirație de primăvară, după care au apărut și primele cereri de mărturii. La acel moment ea jongla atât cu pasiunea pentru turtă dulce, cât și cu job-ul full time ca inginer.

Cererea din partea clienţilor a determinat-o să se dedice doar business-ului cu turtă dulce, așa că a decis să își dea demisia și să deschidă un laborator. Soțul Irinei, Cornel, este cel care i-a fost mereu alături și a încurajat-o să facă următorul pas. Acum el se ocupă de partea de torturi și prăjituri.

Tort – Colectii Dulci

”Cornel este cel care m-a impulsionat, el mereu spune ”ba da, se poate”, în orice situație. Am făcut un împrumut la bancă și am închiriat spațiul unde acum este laboratorul”, a completat sursa citată.

În 2020 cei doi au deschis laboratorul din strada Cernăuți, unde inițial produceau turtă dulce și mărturii. În prezent, clienţii mai pot cumpăra torturi, cozonaci, prăjituri, iar în cazul evenimentelor pot avea şi candy-bar-uri.

Candy bar

”Învățăm în timp bazele unui bun antreprenor, dar solicitările sunt mari”, a adăugat Irina. Ea spune că cea mai mare provocare este cantitatea.

„În medie facem 500 de turte dulci pe zi dar producția variază. În preajma Crăciunului muncim mai mult, ca să facem faţă comenzilor, uneori în noiembrie și decembrie dorm doar 3 ore.”, explică antreprenoarea.

Pe partea de turtă dulce este cerere mare de la an la an, spune aceasta, mai ales că acum au început să vină cereri de la firme pentru produse personalizate și pachete cadou: ”Într-o lună, ca și cantitate, am avut cerere de 2.000 de bucăți pentru Fan Curier”.

Turta dulce este decorată de mână, cu royal icing. Irina spune că are sute de modele de turtă dulce și uneori primește cereri speciale de la micii clienți: ”Acum sunt în vogă cățelușii de la Paw Patrol. Am un raft numai cu forme și o țin minte pe fiecare în parte.”

Flori, inimi, bărci, căsuțe, animale, personaje din desene animate sau din cărți, toate au un loc special în portofoliul Colecții Dulci.

Turta dulce – Colectii Dulci

O altă provocare este să găsești oameni dedicați care să aibă aceeași viziune, mai spune Irina.

”În laborator stau de la 08.00 până la 20.00, dar sunt conștientă că am un scop și știu că pentru asta muncesc. Mă ajută foarte mult și echipa mea, e important să ai oameni dedicați. Asta am și vrut, să avem o echipă care să înțeleagă conceptul nostru, provocarea asta e, să găsești oamenii potriviți care să aibă aceeași viziune cu a ta”, a completat Irina Roșu.

Încă de la deschiderea din 2022, sediul Colecții Dulci a fost mai mult decât o cofetărie. Compania încearcă mereu să îmbunătățească portofoliul și să aducă produse și rețete noi, specifice anotimpului.

Dulciurile nu sunt făcute din premixuri, adaosuri sau conservanți, iar anumite ingrediente, precum nuca, sunt luate de la producători locali.

Acum, pe lângă turtă dulce, prajituri, torturi sau cafea, clienții pot găsi și smoothie-uri, dar și un colț dedicat micilor antreprenori, unde lună de lună sunt expuse produse handmade, bijuterii, accesorii, lumânări, căni sau invitații.

Tot în cofetărie există un colț pentru fotografii preferat de clienți, unde pe un perete se află o pereche de aripi din turtă dulce.

De asemenea, antreprenorii și-au propus să devină un HUB de socializare al cartierului, așa că plănuiesc să organizeze evenimente pentru prietenii Colecții Dulci. Primul are loc pe 1 iunie în colaborare cu Asociația Magic.

Evenimentul va avea loc în curtea Colecții Dulci.

”Ideea ne-a venit simplu, am fost voluntari acum cinci ani în tabăra Magic Camp și am rămas în relații bune cu cei de la Asociație. Există o legătură acolo. Mi-a venit mie ideea să le propun acest eveniment de 1 iunie.

Copiii vor decora turtă dulce, îl vor întâlni pe Spiderman, cei mici sunt așteptați cu jocuri, muzică, concursuri și baloane de săpun”, povestește Irina Roșu.

Între timp, oamenii și copiii îi pot întâlnii pe cei de la Coleții Dulci la târgurile pe care le anunță constant pe rețelele de socializare. Următoarele două târguri sunt Regatul Cailor, din Giurgiu și un eveniment dedicat florilor organizat de Primăria Sector 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.