Colaborare între spitalele din București și cele din Paris

Primarul general Nicușor Dan anunță că a avut o întâlnire, la sediul Primăriei Capitalei, cu o echipă medicală franceză formată din specialiști din cadrul Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), însoțită de directorul general al ASSMB, Oana Sivache, care s-a aflat săptămâna aceasta în București pentru un schimb de experiență cu personalul medical din cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Echipa medicală formată din Dr. Amina Lahlou, Dr. Sylvie Pariel și Clarisse Pambu, asistent medical, a vizitat 9 dintre spitalele administrate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, unde a desfășurat activități de instruire, ca urmare a Acordului-cadru de cooperare internațională semnat în premieră la finalul anului trecut, între administrațiile spitalelor din cele două capitale, ASSMB și AP-HP. 

În cadrul întrevederii, am discutat despre preluarea experienței sistemului medical francez pentru a putea crește calitatea serviciilor medicale din Capitală prin implementarea achizițiilor centralizate la nivelul celor 19 spitale administrate de PMB și evaluarea spitalelor și a personalului medical pe baza experienței pacienților.

Reprezentanții Assistance Publique-Hôpitaux de Paris au apreciat faptul că spitalele vizitate rivalizează cu cele franceze, atât prin aparatura performantă de care acestea dispun, cât și prin profesionalismul medicilor și asistenților bucureșteni”, a scris edilul, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati