Colectarea deșeurilor din Sectorul 2 ar putea costa între 500 și 830 lei/tonă

Primăria Sectorului 2 a anunțat că furnizorul de servicii de salubritate a propus tarife noi pentru serviciile de colectare selectivă, transport, sortare și depozitare deșeuri.

  • Noile prețuri pentru colectarea deșeurile sunt cuprinse între 500 de lei/tonă și 830 lei/tonă, în funcție de fracția de gunoi. 

După ce în aprilie tarifele au fost respinse, de această dată, tarifele sunt rezonabile și dublate de fișe de fundamentare cu detalii tehnico-economice, conform cerințelor Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), spune Primăria de sector.

Tarifele propuse de firma de salubritate sunt între 548 lei/tonă și 830 lei/tonă. Prețurile sunt de trei tipuri în funcție de fracțiile de gunoi, după cum urmează:

  • 548,54 lei/tonă, fără TVA pentru activitățile de colectare separată, transport și depozitare deșeuri menajere (fracția umedă).
  • 830,73 lei/tonă, fără TVA pentru activitățile de colectare separată, transport, sortare și depozitare deșeuri din ambalaje (reciclabile). Pentru stimularea creșterii colectării selective, Primăria Sectorului 2 subvenționează parțial, de la bugetul local, tariful colectării separate, transportului, sortării și depozitării fracției uscate (reciclabile), astfel încât persoanele fizice ajung să achite 0,99 lei/tonă, fără TVA.
  • 682,83 lei/tonă, fără TVA pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajare în amestec, depuse necorespunzător de utilizatorii casnici.

Toate aceste tarife au fost puse deja de edilul Sectorului 2 pe un proiecte de hotărâre, care urmează să fie votat la ședința de consiliu local din iulie.

Momentan locuitorii din Sectorul 2 platesc din februarie taxa specială de salubrizare care este în valoare de 10 lei/persoană/lună și acoperă serviciile de colectare selectivă, ridicare, transport și depozitare la groapă.

Imediat după adoptarea acestui proiect de hotărâre, cetățenii Sectorului 2 nu vor mai plăti în funcție de numărul de persoane din casă, ci în funcție de cât gunoi aruncă.

În aprilie, Primăria condusă de Radu Mihaiu a respins tarifele puse de dispoziție de firma de salubrizare pe motiv că prețurile sunt nejustificat de mari.

Astfel, pe 27 aprilie a fost prelungită cu încă două luni (iunie și iulie) a aplicarea deciziei privind taxarea specială a locuitorilor Sectorului 2 care nu au încheiate contracte de colectare a deșeurilor. Măsura, decisă în februarie, trebuia să fie una provizorie, până la intrarea în legalitate prin semnarea contractelor cu operatorul de salubritate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati