Colectarea deșeurilor se va face selectiv în Sectorul 6. Ciucu: ”Scăpăm de tomberoanele acelea de gunoi infecte”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat, marți, că a fost aprobat proiectul instituției pentru managementul integrat al deșeurilor.

Astfel, Primăria Sectorului 6 a obținut o finanțare de circa 130 milioane euro pentru un proiect care vizează managementul integrat al deșeurilor, în cadrul căruia ar urma să fie realizate 886 de puncte de precolectare, 743 dintre aceste fiind subterane.

Potrivit edilului, punctele de colectare vor fi securizate și automatizate, colectarea urmând să se facă selectiv pe patru fracții: plastic și metal/ hârtie șicarton/ bio/ rezidual.

„Vestea bună este că o să scăpăm de tomberoanele acelea de gunoi infecte de lângă blocuri. Vestea pentru unii mai puțin bună este că fiecare dintre noi trebuie să participe și să își schimbe comportamentul de aruncare gunoiului. Nu va fi ușor, de aici emoțiile mele și nevoia ca dumneavoastră să aderați la această idee!”, a transmis Ciprian Ciucu.

Primarul speră ca, în urma realizării acestui proiect, cel puțin 30% din cantitatea de deșeuri să nu mai ajungă la groapa de gunuoi.

”Am reușit acest lucru mare deoarece din primele luni ale mandatului meu colegii colegii mei au fost în teren și au identificat bloc cu bloc, gheenă cu gheenă cca. 1000 de terenuri pe care să putem amplasa viitoare puncte de precolectare selectivă! Am făcut 1000 de ridicări topo! Sper că vă imaginați volumul de muncă! Am scris proiectul iar POIM îl va finanța cu 130.375.056 EURO. Acești bani erau pe punctul de a fi pierduți pentru România, pentru București! Dar printr-un efort fabulos de un an de zile, am reușit, împreună cu colegii mei să primim această finanțare!” a precizat edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati