Colegiul Medicilor Bucureşti, apel pentru rezolvarea disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI

1
44

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face apel, sâmbătă, către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru rezolvarea disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI, care afectează grav activitatea în toate sectoarele medicale, scrie agenția de presă News.ro.

”Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel ferm către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea cu rapiditate a disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI, deoarece nefuncţionalitatea totală sau îngreunată a sistemului perturbă activitatea în toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacienţilor”, a transmis, sâmbătă, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Preşedintele Colegiului, medicul Cătălina Poiană, afirmă că problemele sunt cu siguranţă cunoscute de actualul şef al CNAS, medic de familie.

”Ştim că noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost numit de puţin timp în funcţie, dar lansăm acest apel, mai ales având în vedere că actualul preşedinte al CNAS, doamna dr. Valeria Herdea este medic de familie, deci înţelege cu atât mai bine problemele cu care se confruntă colegii săi. O rugăm pe doamna preşedinte a CNAS să întreprindă acţiuni concrete pentru rezolvarea situaţiei şi, eventual, să se realizeze o comunicare din partea Casei către comunitatea medicală în legătură cu problematica SIUI şi cu soluţiile posibile pe termen scurt, mediu şi lung pentru îmbunătăţirea activităţii medicale în contextul sistemului SIUI”, a subliniat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Medicii înţeleg că ”remedierea acestui sistem nu poate fi realizată «peste noapte», dar este important să fie identificate soluţii pentru a asigura funcţionarea continuă a sistemului printr-o activitate de mentenanţă adecvată”.

”Totodată, este necesar să fie stabilit un termen clar pentru implementarea unei noi versiuni a acestui sistem, care să fie pus la dispoziţia comunităţii medicale şi care să răspundă nevoilor acesteia”, a mai transmis Coleigul Medicilor.

”Am citit despre medici care încearcă să utilizeze sistemul, validând date în timpul lor liber, adesea în timpul serii sau al nopţii, când interacţiunile în sistem sunt mai puţine. Această abordare demonstrează dedicarea lor faţă de pacienţi, faţă de actul medical şi evidenţiază necesitatea unei soluţii imediate pentru problemele cu care se confruntă”, a adăugat Cătălina Poiană.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti – Ilfov, Sandra Alexiu, a publicat, în noaptea de miercuri spre joi, un mesaj pe Facebook, în care vorbeşte despre validarea serviciilor care se face extrem de greu, întrucât sistemul nu funcţionează.

”Ce-am făcut oare rău pe lumea asta ca să ajungem să înghiţim asemenea umilinţe”, afirma medicul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.