Colegiul Medicilor din Bucureşti a desfășurat o campanie de informare despre vaccinare

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) a desfăşurat o campanie – concurs dedicată medicilor rezidenţi – membri ai CMMB care a avut ca tematică generală un important subiect de sănătate publică: vaccinarea.

Scopul campaniei a fost informarea corectă cu privire la vaccinare şi găsirea celor mai eficiente mesaje în acest sens prin implicarea medicilor tineri în promovarea importanţei vaccinării.

Conducerea Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti a iniţiat această campanie, drept o acţiune de responsabilitate socială, în contextul epidemiei de rujeolă care afectează România.

În prezent, boli prevenibile prin vaccinare lovesc din nou societatea modernă, îndoliază familii, generează suferinţe şi slăbesc sistemul sanitar, iar scăderea acoperirii vaccinale este principala cauză.

Astfel, pentru îmbunatăţirea informării corecte şi eficiente a publicului cu privire la vaccinare şi beneficiile imunizării în sănătate, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a lansat un concurs care a presupus realizarea unor mesaje scrise sau video pentru susţinerea vaccinării.

„Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti doreşte să se implice atât în dezvoltarea de activităţi profesionale destinate membrilor săi cât şi ca partener activ la nivel social în promovarea mesajelor de sănătate în rândul comunităţii. În acest proiect am implicat medici tineri, deoarece consider că una din îndatoririle noastre trebuie să o reprezinte punerea în valoare a membrilor noştri în raport cu comunitatea în care activează.

Medicul trebuie sa fie un pilon principal în societate cu privire la informarea pe teme despre sănătate. Medicul are expertiza şi deţine informaţii bazate pe dovezi ştiinţifice, iar astfel de informaţii corecte, validate, trebuie să stea la baza comunicării despre aspecte ce ţin de sănătate. Sunt convinsă că noi, medicii aflaţi la maturitatea profesională, împreună cu colegii noştri mai tineri, putem dezvolta şi recâştiga încrederea publicului în corpul medical, bazându-ne pe fapte şi ştiinţă.” a declarat prof. dr. Cătălina Poiana, preşedintele Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Juriul concursului a fost format din reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti, medici şi profesori de comunicare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati