Colegiul Medicilor din Bucureşti, îndemn la donarea de sânge

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti transmite că donarea de sânge înseamnă salvarea de vieţi și lansează un apel de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

„Donarea de sânge înseamnă categoric viaţă. Să ne gândim că pot exista în spitale acum pacienţi care aşteaptă intervenţii chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viaţa în pericol. Donarea de sânge înseamnă salvarea de vieţi. Tocmai din acest motiv spunem deseori că sângele înseamnă viaţă – viaţă pentru semenii noştri sau poate chiar pentru cineva drag nouă. În anumite perioade medicii se confruntă cu deficit de sânge în diverse spitale.

Vă îndemnăm să donaţi sânge. Sângele donat de cei a căror stare de sănătate permite donarea, salvează vieţi. Donarea de sânge este o acţiune voluntară şi umanitară. Avem nevoie de dvs, donatorii de sânge, pentru semenii noştri! Ştiaţi că din sângele pe care îl donaţi o dată ajutaţi medicii să salveze 3 persoane?”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Statistic, România ocupă printre ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte donarea de sânge.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti trage un semnal de alarmă şi precizează că sunt situaţii în care intervenţii chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de sânge.

Sloganul ediţiei de anul acesta a campaniei globale derulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este Donaţi sânge şi ţineţi lumea pulsând.

Astfel, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti lansează un îndemn:

Împreună, cei care au o stare bună de sănătate, să contribuim la creşterea cantităţii de sânge în unităţile spitaliceşti pentru cei care au probleme de sănătate!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati