Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania s-a autosesizat în cazul stomatologului acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe paciente

Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania anunță că s-a autosesizat în cazul medicului stomatolog acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe paciente.

„Am decis să începem propria analiză, după ce, în spaţiul public au apărut mai multe mărturii care descriu posibile cazuri de abuz sexual, toate acuzaţiile fiind îndreptate către acelaşi medic stomatolog. Bineînţeles, vom ţine o legătură strânsă şi cu autorităţile care vor investiga acest caz şi vom oferi toate informaţiile pe care le avem despre această persoană. Totodată, medicul este cercetat în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi Bucureşti, motiv pentru care rog persoanele direct implicate în acest caz să depună o sesizare şi către noi, cei din Colegiu. Orice informaţie ne poate fi de ajutor,” -prof. dr. Ecaterina Ionescu, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi intră strict analiza respectării deontologiei profesionale, a legilor şi a regulamentelor profesiei de medic stomatolog, acestea nefiind competente funcţional să se pronunţe cu privire la alte tipuri de răspundere – civilă, penală sau contravenţională – pe care le poate atrage o faptă săvârşită de către medicul stomatolog.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati