Comercianții din cinci mari piețe din Capitală, amendați de ANPC. Un magazin Mega Image a fost închis – VIDEO

URMĂREȘTE-NE ȘI PE YOUTUBE

Inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare totală de 136.000 de lei în urma controalelor făcute luni, 22 noiembrie, în piețele Sudului, Berceni, Olteniție, Reșita, Străduinței din Capitală și la magazinele din incintele acestora.

Verificările au fost făcute de echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPCR) București-Ilfov, coordonate de Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Mihai Culeafă.

Au fost controlați 26 de operatori economici și, în urma acestor acțiuni, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 136.000 lei, se arată într-un comunicat al ANPC.

În plus, a fost propusă oprirea temporară pe o durată de cel mult șase luni pentru doi operatori economici, pentru magazinul Mega Image din Piața Reșița și pentru comercianții care activau în interiorul piețelor.

Astfel, au fost retrase definitiv de la comercializare circa 900 kg de produse alimentare cu deficiențe (preparate din carne și produse lactate) și a fost oprită temporar prestarea de servicii pentru 15 dintre operatorii economici controlați.

„Toate cazurile de astăzi au arătat respect ZERO față de consumatori și ne-au demonstrat că… unii chiar nu s-au uitat la televizor în ultima vreme.Ne dorim respect și corectitudine față de consumatorii români! Nu mai merge și-așa! Nu închidem ochii în fața mizeriei, gândacilor sau a mucegaiului, de aceea manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice pune în pericol sănătatea consumatorilor. Vremurile micilor înțelegeri și a ochilor închiși au apus”, a transmis Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), printr-o postare pe pagina de Facebook.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de

– retragere definitivă de la comercializare a circa 900 kg de produsele alimentare cu deficiențe (preparate din carne și produse lactate)

– oprire temporară a prestării de servicii, pentru 15 operatori economici

suspendare a activității pe o durată de cel mult 6 luni pentru doi operatori economici, respectiv Piața Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior și a magazinului Mega Image din Piața Reșița.

Principalele deficiențe constatate

– utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină)

– comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice (consistență moale, mucegai, lovituri mecanice)

– nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate

– vitrina asistată din incinta magazinului, cu brânzeturi și mezeluri, prezintă rugină, zone exfoliate și scurgeri de lichid provenite de la produsele alimentare expuse, apă și resturi alimentare

– comercializarea unor produse nesigure

– nerespectare condițiilor de depozitare pentru membranele naturale;

– prezența mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolatii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului)

– pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole

– depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spațiile dintre tarabe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati