Comerțul exterior al României și investițiile străine trec în subordinea directă a lui Nicolae Ciucă

Guvernul va da săptămâna viitoare o Ordonanță de Urgență (OUG) privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Române pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor, precum și pentru modificarea OUG nr. 43/2017 privind înființarea, organizarea și funcționarea agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului, potrivit unor surse guvernamentale, citate de ecopolitic.ro.

Prin această preluare a tuturor zonelor de comerț exterior, cât și a zonei dedicată investiţiilor străine într-o singură Agenție se dorește crearea unui singur birou – ”one stop shop” – ca punct central de comunicare cu companiile interesate să investească în România cât și al coordonării comerțului internațional al României.

Acesta va funcţiona în subordinea nemijlocită a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Agenția nou înființată va prelua posturile și personalul Direcției Investiții Străine, al Direcției Instrumente și Programe Promovare Export și al Departamentului Comerț Exterior din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, precum și patrimoniul corespunzător activității acestora, stabilit pe baza situațiilor financiare întocmite potrivit prevederilor.

  • Conducerea Agenției va fi asigurată de un președinte, cu rang de secretar de stat, și de un vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, ambii numiți și eliberați din funcţie prin decizia prim-ministrului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati