Comisar-șef la Rutieră și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii, reținuți de DNA

Un comisar şef de poliţie, fost şef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti şi un avocat au fost reţinuţi într-un caz de trafic de influenţă, anunţă DNA.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2022, a inculpaţilor: STOICA ION-JOE, comisar şef de poliţie, fost şef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă; avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă”, anunţă miercuri DNA.

Conform procurorilor, în perioada 08 ianuarie 2022 – prezent, Stoica Ion-Joe, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins şi a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.

În schimbul banilor, ofiţerul de poliţie ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor colegi de serviciu şi ar fi promis că îi va determina pe aceştia să dispună faţă de persoana cercetată o soluţie de clasare.

Mai mult, Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziţie persoanei respective “o reţetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Miercuri, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati