Comisarii ANPC au găsit carne expirată în stațiunile de pe Valea Prahovei – FOTO

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) care fac controale în această perioadă pe Valea Prahovei au descoperit din nou carne expirată la unii dintre operatorii economici.

Oficialii ANPC transmit că nu există toleranţă faţă de asemenea proceduri ale unora dintre firme, potrivit ziare.com.

”Încă întâlnim astfel de produse în acţiunile de control desfăşurate în cadrul Comandamentului de iarnă Valea Prahovei. Pentru operatorii economici ca aceştia toleranța este 0”, a scris, luni seară, pe Facebook, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Ion Iordăchescu a postat pe reţeaua de socializare şi fotografii care arată carne expirată de peste două săptămâni, descoperită în urma controalelor efectuate de către comisarii ANPC  în stațiunile de pe  Valea Prahovei.

Foto: Facebook / Ion Iordachescu

Comisarii ANPC fac controale în cadrul Comandamentului de iarnă, o acțiune desfășurată anual în urmă căreia sunt verificați operatorii economici din zonele turistice.

Președintele ANPC face apel la consumatori înainte de a face orice cumpărătură, în aceste zile în care oamenii se pregătesc pentru Crăciun și Revelion. „În afară de obligația de a informa consumatorii, cred că cea mai importantă obligație a acestei autorități este să vegheze la siguranța și la protejarea intereselor economice ale consumatorilor”, a spus președintele ANPC.

A fost înființat Comandamentul de iarnă

Potrivit unui comunicat al ANPC, cele 6 zone acoperite de Comandament sunt Valea Prahovei, Braşov, Bucovina, Maramureş, Băile Herculane – Rânca şi Cluj – Băile Felix.

Verificările vor fi realizate de comisarii ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023, perioada în care structura va fi activă, să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turişți şi iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati