Comisarii de la Protecția Consumatorilor – în control la Dragonul Roșu. Ce amenzi au dat

0
192

Inspectorii ANPC au controlat activitatea comercianților din complexul bucureștean Dragonul Roșu. Aceștia au găsit mai multe nereguli, printre care produse neetichete, pentru care au acordat amenzi totale de 76.000 de lei.

”În prima săptămână a lunii februarie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a continuat controalele în Complexul Dragonul Roșu, pentru a verifica respectarea prevederilor legii în domeniu în cel mai important punct de vânzare angro din România.

În urma verificărilor realizate la 20 operatori economici, au fost aplicate, până în acest moment, 14 amenzi contravenționale, în valoare de 76.000 lei și au fost sigilate spații întregi de depozitare și vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice și electrocasnice, papetărie care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare în limba română și care purtau elemente și simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaționale consacrate.

De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fără a avea autorizație de funcționare. Totodată, au fost retrase de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 100.000 lei.

Comisarii CRPCR București-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanților Secției de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, dat fiind existența în standuri a unor produse posibil contrafăcute. Ulterior acestor cercetări, operatorii economici vor avea posibilitatea să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marcă falsificate, investigația să fie continuată de polițiștii de la SICE.”, a transmis ANPC într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.