Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro pentru TAROM

Comisia Europeană a aprobat, luni, un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a despăgubi compania aeriană TAROM pentru pagubele suferite în perioada pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Sprjinul de 1,9 milioane de euro acordat României pentru TAROM este în linie cu normele privind ajutoarele de stat, potrivit sursei citate.

„Măsura este destinată să despăgubească operatorul aerian pentru pagubele suferit pe 14 rute în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor de călătorie impuse de România şi alte ţări pentru a opri răspândirea virusului”, se arată în comunicatul de presă al executivului comunitar.

Aceste despăgubiri vin după o altă măsură aprobată de Comisia Europeană la data de 2 octombrie 2020, care era destinată să despăgubească TAROM pentru pagubele înregistrate în perioada 16 martie -30 iunie 2020.

Din cauza restricţiilor în vigoare, TAROM a înregistrat o scădere semnificativă a traficului şi a profitabilităţii în perioada menţionată.

Sprijinul de stat va lua forma unei injecţii de capital.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati