Comisia Europeană cere impozitarea pensiilor speciale cu 20%

Ministrul Finanțelor a recunoscut în cursul serii de luni că există o presiune asupra guvernului de la București în privința impozitării pensiilor speciale. Mai exact, Comisia Europeană cere ca un procent de 20% din acestea să fie impozitate.

Comisia Europeană vine cu presiuni asupra guvernului de la București: se cere impozitarea a 20% din pensiile speciale

Marcel Boloș a venit cu detalii despre stadiul negocierilor cu instituțiile UE în privința măsurilor fiscal-bugetare cu menționări a ceea ce cuprinde proiectul austerității.

În timpul acestea, liberalii nemulțumiți că Marcel Ciolacu a anunțat asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile bugetare au decis să susțină totuși demersul, dar fără să știe măsurile. Amintim că decizia a fost luată ieri dimineață în ședința conducerii PNL.

„Atât eu, cât şi colegii mei considerăm că este nevoie de o nouă lege a pensiilor şi a devenit o prioritate legislativă în grupurile reunite ale Partidului Social Democrat şi pentru Ministerul Muncii din acest moment.

Mi-aş dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie. Trebuie să intervenim, avem această obligaţie ca stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major (între nivelurile pensiilor – n.r.”, a spus Ciolacu, subliniind că oficialii de la Bucureşti și cei de la Bruxelles ştiu că sunt numeroase inechităţi în actuala legislaţie care reglementează domeniul pensiilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati