Comisia Europeană vrea să facă mașinile electrice mai accesibile pentru toată lumea

Comisia Europeană vrea mașini electrice mai multe și mai ieftine pe străzile europene. Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei, pregătește o strategie de scădere a prețului, pentru ca aceste mașini să devină accesibile pentru toți.

Cum arată această strategie?

Frans Timmermans a declarat că Bruxelles pregătește un plan să stimuleze preluarea mașinilor electrice. Deci prima propunere este întreruperea treptată a motorului cu combustie și taxa de poluare pentru producătorii de automobile, scrie alephnews.ro. Apoi atingerea unui număr de un milion de puncte de încărcare până în 2025. Bruxelle va propune cerințe mai stricte pentru aceste puncte de încărcare în proximități geografice mai mici la sfârșitul acestei luni.

  • UE are în plan o reducere a emisiilor medii de carbon cu 55% în 2030

Care este obiectivul?

Uniunea Europeană dorește să-și îndeplinească obiectivul de reducere a emisiilor medii de carbon cu 55% în 2030, o mare diferență față de ce și-a propus în 1990. Uniunea își mai propune să devină prima regiune majoră care va atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050. Bruxelles-ul va propune 13 măsuri legislative pe 14 iulie. Legislația va trebui să fie aprobată de majoritatea deputaților europeni și de cele 27 de state membre ale UE pentru a intra în vigoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati