Comisiile parlamentare de buget finanțe au avizat favorabil pentru educație

0
248
Foto: Facebook / Ministerul Educatiei

Comisiile parlamentare de buget finanțe au avizat favorabil, luni, bugetul pe anul 2024 al Ministerului Educaţiei, cu 22 de voturi „pentru” şi 11 voturi „împotrivă”.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că bugetul pentru învăţământ este de 74 de miliarde de lei, adică 4,3% din Produsul Intern Brut (PIB).

„Bugetul pentru învăţământ, care include toate componentele şi sursele de finanţare, reprezintă 74 de miliarde de lei, adică 4,3% din PIB. Este un buget record care reflectă angajamentul nostru ferm faţă de nevoile tuturor celor implicaţi în procesul de învăţământ şi un angajament ferm faţă de investiţiile în Educaţie.

Este clar că prin această alocare Educaţia este o prioritate pentru Guvernul României.

Acest buget propus este în creştere cu peste 20,5 miliarde de lei faţă de execuţia preliminată pentru anul 2023, reprezentând o creştere cu 38% faţă de anul care se încheie, 74 de miliarde faţă de 53 de miliarde”, a spus ministrul Deca, la dezbaterile din cadrul comisiilor de buget.

Anterior, în cadrul dezbaterii moţiuni simple depuse la Camera Deputaţilor la adresa sa, ministrul Ligia Deca a subliniat că bugetul Educaţiei pentru 2024 este unul „istoric” şi că asigură cea mai mare creştere salarială pentru profesori din ultimii 20 de ani.

Parlamentarii au adoptat şi o serie de amendamente prin care se suplimentează bugetul Ministerului Educaţiei pentru amenajarea unui centru pentru tratamente stomatologice pentru copiii cu nevoi speciale, în cadrul UMF Cluj Napoca, precum şi pentru organizarea şi implementarea Zilei educaţiei financiare, care are loc pe 11 aprilie.

Surse: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.