Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit pentru a adopta restricții suplimentare

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit duminică, pentru a adopta noi restricții, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depășit în ultimele zile indicele de 3 la 1000 de locuitori. În ședinţa programată pentru ora 09.00, autorităţile vor decide care sunt măsurile care se vor aplica în Capitală în perioada următoare pentru a ține îmbolnăvirile sub control, potrivit b1.ro.

Cel mai probabil, având în vedere Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, se vor impune din nou restricţii pentru majoritatea domeniilor – HoReCa, spectacole, cinematografe şi săli de jocuri.

Rata de infectare în Bucureşti a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimle 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare. Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 906 cazuri, iar vineri 927. Rata de infectare a trecut de 3 la mie încă de vineri, când era 3,05 cazuri la mia de locuitori.

Ca situația să fie și mai gravă, în Capitală s-au înregistrat şi cele mai multe dintre cazurile de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, dar şi unul dintre cele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană depistate în România. Municipiul Bucureşti a ieşit din scenariul roşu în 25 ianuarie.

Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, însă s-a decis convocarea pentru duminică, pentru ca toate actele normative incidente în domeniu să fie publicate în Monitorul Oficial şi pentru ca acestea să fie analizate de factorii de decizie, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă.

„Mâine suntem încă în termen, ne încadrăm în cele 48 de ore când Comitetul e obligat să constate depăşirea ratei de incidenţă pe ultimele 14 zile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati