Compania Blue Air a fost sesizată la DIICOT, după anularea curselor

Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Oana Daniela Pâţu, a confirmat, miercuri, la Parlament, că a fost înregistrată la instituţia pe care o conduce o sesizare referitoare la compania Blue Air, relatează Agerpres.

„A fost înregistrată o sesizare, despre obiectul ei în acest moment nu vă pot da mai multe detalii. Nu s-a început urmărirea penală in rem. Nu vă pot da mai multe detalii. Nu pot decât să confirm existenţa unei sesizări pe rolul DIICOT. Vom face verificările care trebuie pentru clarificarea situaţiei”, a menţionat Pâţu.

Blue Air Aviation a suspendat de marţi, 6 septembrie, până luni, 12 septembrie, toate cursele programate de pe aeroporturile din România.

Astfel, românii care au de suferit în urma suspendării zborurilor vor beneficia de zboruri Tarom.Banii, 5 milioane de lei din fondul de rezervă, vor fi recuperați de la Blue Air, a mai anunțat Guvernul.

Ministerul de Externe va întreprinde demersurile necesare de informare a cetățenilor români din străinătate, iar premierul Nicolae Ciucă a dispus ca ”toate ministerele competente să efectueze toate demersurile pentru a recupera suma datorată statului român” de la Blue Air, susține Dan Cărbunaru

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati