Compania de carsharing Spark se RETRAGE din România și acuză un mediu de business nefavorabil

Într-o notificare trimisă utilizatorilor, compania de închirieri mașini electrice Spark anunță că își închide activitatea din România începând cu data de 1 februarie 2024. Potrivit companiei, mediul de afaceri nefavorabil și refuzul autorităților de a susține transportul cu mașini electrice stau la baza acestei decizii.

Compania de carsharing Spark anunță că închide activitatea din România:

”De la lansarea noastră în 2019, am fost onorați să avem alături o comunitate dedicată, gata să facă schimbări de mentalitate și rutine, pentru a avea un oraș mai verde, cu emisii reduse de CO2 și mai puțin zgomot”, transmit reprezentanții Spark.

  • Compania precizează că decizia de închidere a fost luată în contextul unui mediu de business nefavorabil și în lipsa unui sprijin concret al autorităților locale pentru soluțiile de transport public alternativ, eco-friendly, ”printre care amintim și introducerea taxei de parcare pentru companiile care au în portofoliu vehicule electrice și desfășoară activități de car-sharing.”

Potrivit sursei citate, în perioada 15 ianuarie – 1 februarie 2024, ofertele SPARK pe termen lung vor fi restricționate progresiv. De asemenea, achiziționarea abonamentelor de membru nu va mai fi disponibilă.

Toți utilizatorii care dețin planuri de membru active, a căror perioadă de valabilitate expiră după data de 1 februarie 2024, vor primi, în cont, contravaloarea perioadei achitate, rămasă neutilizată.

”Din păcate, povestea SPARK se încheie aici, iar noi dorim să îți mulțumim pentru susținerea oferită de-a lungul timpului. A fost o călătorie minunată pe care am parcurs-o împreună, prin care am încercat să protejăm mediul și să transformăm mobilitatea urbană”, se arată în comunicarea companiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati